Blog

A trebuit sa moara o legenda...

Jul 23, 2009 - - 0 Comments

Parere scrisa in preajma mortii artistului:

Michael Jackson a murit. Vineri. Tot ce pierduse in ultimii ani si-a recastigat intr-o singura secunda. E trist sa vedem ca mor persoane iubite de milioane de oameni, invidiate de alte zeci de mii, pentru ca publicul tanar(adica si eu) sa cunoasca altfel de persoane la justa lor valoare. Nascut in 1992, despre Michael Jackson n-am stiut decat ca a fost in Romania(chiar in anul in care n-am nascut), dar si patru ani mai târziu, ca din negru a ajuns alb si ca este considerat Regele Pop. Sa nu uit: si detaliul asta e important - a avut un nas nou, printr-o simpla si normala operatie de nas în zilele noastre. Dar nimic mai mult, din pacate. Doar de cinci zile(de fapt chiar trei - acum sunt prins in farmecul muzicii sale) am avut nevoie ca sa ma indragostesc de muzica lui. S-a mai intamplat inevitabil si cu alti artisti, dar parca asta e mai profunda, e mai placuta, e aproape de mine. In toata desfasurarea asta de dragoste pentru muzica lui simt un sentiment puternic de furie, de revolta... de ce am trait 16 ani fara muzica lui Michael Jackson, timp în care i-am cunoscut pe Guta, pe Becali, pe Sexy Braileanca si am fost nevoit, vrand, nevrand sa le ascult balivernele sau "talentul" chiar si numai schimband de pe un canal pe altul (majoritatea asaltate de ei). E trist ca nimic nu a fost comercializat din foarte bun(chiar departe de realitate), ci doar chestii care sa-i strice imaginea: operatii estetice, procese, depigmentarea pielii si asa mai departe. A trebuit sa moara ca sa-l cunoastem si ca sa-i ascultam muzica(M is for Michael, da... MTV s-a trezit - cam tarziu - sa dedice un weekend intreg in memoria lui MJ. De ce nu a facut asta cand a împlinit 50 de ani de pilda?). Imi doresc ca acest eveniment trist a traga un semnal de alarma la nivel mondial(ca în Romania au tot fost - moartea Laurei Stoica, etc... partz! tot nu au constientizat ca valoarea e valoare si josnicul e josnic). Vreau de azi sa avem contacte vizuale(la TV, internet) sau audio(TV, internet, radio) mai des cu oameni de valoare, inca mai exista. Sa nu se inteleaga gresit... n-am ajuns ca lesinatii de la concertele lui. Imi place muzica lui, dar de aici sa nu te mai poti dezlipi de ceea ce inseamna persoana Michael Jackson mi se pare o chiestie penibila. Helloooo!!! Nu-i Dumnezeu!

Din pacate, mass-media contureaza o parere si o educatie, deseori gresita. Articolul nu este scris pentru a ma alatura celor ce-l venereaza pe Michael Jackson dupa moarte, fara a-l aprecia in realitate doar pentru imagine.

This entry was posted on 4:49 AM and is filed under pareri . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: